Donoren

Wij helpen bedrijven om voedselverspilling waardevol te maken 

Veel bedrijven gooien voedsel weg omdat het tegen de houdbaarheidsdatum aanzit, omdat de verpakking beschadigd is of omdat er 1 beschadigd item in de verpakking zit. De voedingsmiddelen zijn dan nog prima en geschikt voor consumptie. Weggooien is zonde!

Stichting Voedselsurplus helpt deze bedrijven door ze in contact te brengen met organisaties die deze voedingsmiddelen goed kunnen gebruiken. Ze koken ermee voor minderbedeelden of ze delen voedselpakketten uit aan mensen die het even wat minder breed hebben. Wij zorgen voor publiciteit rond deze donaties zodat ook de buurt kan zien dat goed voedsel goed terecht komt. Wij communiceren graag over het goede werk van bedrijven en sociale organisaties maar stemmen deze communicatie altijd van te voren af.

Hieronder staan alle organisaties die hun voedseloverschotten doneren en er samen met ons voor zorgen dat er minder voeding wordt verspild en dat meer mensen toegang hebben tot een gezellige en gezonde maaltijd.

Overzicht van onze donoren per stad: 

6 + 9 =