Projecten

Gemeentes, bedrijven of andere organisaties die voedselverspilling willen tegengaan, kunnen met ons een project opzetten.

In Rotterdam hebben wij een eerste project uitgevoerd, begin 2017. Met steun van de gemeente, de gebiedscommissie en Rabobank Rotterdam hebben we ervoor gezorgd dat in Charlois (66.000 inwoners) 5 supermarkten, 1 bakker en 2 restaurants voedsel hebben gedoneerd voor 11.000 maaltijden aan lokale sociale organisaties in 4 maanden tijd. De donaties lopen tot aan de dag van vandaag gewoon door.

De resultaten van dit project bevielen zo goed dat het project na de zomer 2017 is uitgebreid naar alle wijken in het zuiden van Rotterdam. In maart 2018 zijn we gestart met projecten in de rest van Rotterdam. Daarna hebben we ook projecten uitgevoerd in Utrecht, Ede en Gouda. De projecten worden door de gemeentes gesteund soms met steun van het lokale bedrijfsleven.

Zo gaan wij in Nederland meer van deze projecten starten, tegen voedselverspilling en voor een goede maaltijd voor iedereen. Voor gemeentes kunnen we wijk voor wijk de bedrijven die voedsel over hebben koppelen aan sociale organsaties. Voor bedrijven kunnen we stad voor stad alle vestigingen van het bedrijf koppelen aan mooie sociale organisaties die precies weten waar de nood het hoogst is.

Stel je eens voor wat het aan winst oplevert als we dit voor jou bedrijf of gemeente opzetten!

Met deze projecten bereiken we een aantal mooie effecten:

Minder voedselverspilling; meer minderbedeelden een goede maaltijd; meer alleenstaanden een gezamenlijke maaltijd; meer cohesie in de wijk; betere gezondheid van de bevolking; betere reputatie van de donor; minder afval van bedrijven; minder CO2-uitstoot.

9 + 9 =