Samen voor Rotterdam-Zuid

Samen voor Rotterdam-Zuid

 

Deze campagne wordt gesteund door de gebiedscommissie Feijenoord.

Bedrijven in de Rotterdamse wijken Feijenoord en Ijsselmonde doneren voedsel dat zij niet meer kunnen verkopen, aan goede doelen in de wijk. Zo werken wij samen aan goed eten voor iedereen en het verminderen van voedselverspilling.

Kleine winkeliers, grote bedrijven en landelijke supermarkten iedereen kan zich aansluiten om mee te helpen voedselverspilling te veminderen en liefdadigheidsinstellingen te steunen. Goede doelen halen dit voedsel op bij winkeliers en geven dit door aan minderbedeelden of koken en eten samen met mensen die behoefte hebben aan een goede maaltijd en goed gezelschap.

In mei van 2017 zijn we met deze campagne begonnen. We zijn trots op de 4 bedrijven die vanaf het begin mee doen en hun overschotten doneren. We zijn ook erg blij met de 6 filialen van Albert Heijn in de regio Rotterdam Zuid die zich vanaf begin oktober bij ons aan hebben gesloten. Zij hebben gezamenlijk besloten dat dit een mooi gebaar is naar de buurt en dat ze op deze manier het verschil kunnen maken.

Er zijn 7 liefdadigheidsinstellingen in de wijken Feijenoord en IJsselmonde die zich hebben aangemeld omdat ze graag voedingsmiddelen ontvangen.

Doe mee! Samen zorgen we ervoor dat er meer voedsel beschikbaar komt.

In Rotterdam-Zuid gaat armoede hand in hand met slechtere gezondheid en eenzaamheid. Juist in dit soort gebieden kunnen we veel bereiken door voedsel te doneren.

Deze campagne is mogelijk gemaakt door: